4 בינואר 2014

רק מרק (וגם הדרכה לתפירת סינר)

השלג אמנם כבר לא כאן, למרות שנשארו ממנו מזכרות רבות, אבל הקור עדיין פה ולא מראה רצון כלשהו ללכת.
אמנם כבר לא צריך לכסות את הגרביים והכפפות בניילונים, אבל כל שאר השכבות עדיין עלינו.




מדי פעם מבצבצת לה שמש.
מכירים את השמש הזו?
קוראים לה שמש שקרנית.



אז אמנם הרחובות כבר לא רטובים והכל יבש, אבל בכל זאת, 11 מעלות זה לא בדיוק קיץ.




האווירה הקרירה הזאת עושה חשק עז למרק.
אין כמו מרק. הוא מחמם, הוא מהיר ופשוט להכנה והכי חשוב - הוא טעים!
מרק הבית שלנו הוא מרק עדשים כתומות והוא נטרף אצלנו במהירות שמפתיעה אותי כל פעם מחדש.



איך מכינים?
מצטיידים בחצי ק"ג עדשים כתומות, 2 בצלים, 4 שני שום, 1/4 כוס שמן זית, מלח ופלפל.
קוצצים את הבצל והשום ומטגנים אותם בשמן זית עד שהבצל מזהיב.
מוסיפים עדשים, מלח ופלפל ומטגנים מעט עד שכל העדשים מצופות בשמן.
מוסיפים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה.
הסוד במרק הזה הוא להגיע למידת הסמיכות האידאלית - שלא יהיה דליל מדי אבל גם לא עיסה. לכן לא כדאי להוסיף מראש יותר מדי מים, ואם רואים שבמהלך הבישול חסרים מים, פשוט מוסיפים.
בכל מקרה, לאחר שהמים רתחו מבשלים כשעה והמרק מוכן.
בתיאבון!


ואם כבר נכנסים למטבח כדאי להצטייד בסינר נאה.
לפעמים סינר יפה הוא זה שיגרום לנו להיכנס למטבח.
ולכן אני מגישה לכם באהבה הדרכה לתפירת סינר, ולא סתם סינר אלא דו צדדי.



מה צריך?
- גזרה (אפשר להשתמש במקום בסינר פשוט שיש בבית)
- 2 בדים יחסית קשיחים (אני השתמשתי בבדי קנבס):
  בד א' בגודל 90X70
  בד ב' בגודל 130X70 (מבד זה נתפור גם את רצועות הקשירה של הסינר)
- מכונת תפירה
- מספריים
- גיר או עט לסימון על בד
- סיכות תפירה
- חוט תואם לבדים
- מגהץ

נתחיל מהרכבת הגזרה.
אם יש לכם בבית סינר פשוט, אפשר לקפל אותו לאורך ולהעתיק את הגזרה.
אם לא, תדפיסו את הגזרה מכאן.
יש לגזור את החלקים ולחבר אותם לפי ההוראות.
אתם אמורים לקבל את החלקים הבאים:



את החלק של גוף הסינר נניח על בד מקופל ונסמן (הגזרה כוללת תוספת למכפלת ולכן אין צורך להוסיף אותם בעת הסימון). נגזור את החלק הזה פעמיים - פעם אחת מבד א' ופעם שנייה מבד ב'.
את החלק של הרצועות נניח על בד ב' ונגזור שלושה חלקים בגודל זה.
אלו החלקים שאמורים להתקבל לאחר הגזירה:



ועכשיו לתפירה.
נתחיל מהרצועות.
לוקחים כל רצועה ומקפלים לשניים:


מגהצים את הבד המקופל:



פותחים את קיפול הבד, ומקפלים את החלק העליון והחלק התחתון עד לקו הקיפול שסימנו בגיהוץ:



מקפלים את החלק העליון והחלק התחתון זה על זה ומחזקים בסיכות תפירה:



תופרים לאורך שני צידי הבד המקופל ומקבלים רצועה מוכנה:



ועכשיו נעבור לתפירת הרצועות לגוף הסינר ולחיבור שני חלקי הסינר.
מניחים את אחד החלקים של גוף הסינר כאשר הצד עם הדוגמה (מה שנקרא: צד ימין) כלפי מעלה, ומניחים מעליו את הרצועות שתפרנו כך:



כעת נניח על את החלק השני של גוף הסינר כאשר הצד ללא הדוגמה (צד שמאל) כלפי מעלה והרצועות בין בני הבדים, נחזק בסיכות.
נתפור מסביב ונשאיר פתח שדרכו נהפוך את הבדים:


לפני שנהפוך את הבדים, נגזור פינות (זהירות! לא לגזור קרוב מדי לתפר) וכדאי גם לגזור גזירות קטנות בחלקים המתעגלים.

הסינר כמעט מוכן. כל מה שצריך לעשות עכשיו הוא לתפור סביב שני החלקים המחוברים, וסיימנו!


עכשיו אפשר להיכנס למטבח ולבשל מרק...




15 תגובות:

  1. ממש עושה חשק! והתמונות משגעות...

    השבמחק
  2. אפשר צלחת מרק? הראתי לחברות שלי בלימודים ( אנונמי) והם התפעלו מהתמונות המדהימות מהיצירתיות מההוראות המפורטות ומהנכונות לחלוק את החוויות והמתכונים!

    השבמחק
  3. תמר חמודה. עכשיו אני הולכת לבשל מרק עדשים. עשית לי חשק אפילו לתפור סינר, למרות שאינני נוהגת להשתמש באחד כזה, ואין לי מושג איך תופרים...

    השבמחק
  4. תמר הבלוג מקסים, אני מאוד נהנית לקרוא אותו. נשיקות וחיבוקים

    השבמחק
  5. תמר הבלוג ממש חמוד.
    הסינר ממש נחמד מאיפה הבדים היפים?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה :)
      הבדים מחנות בירושלים ברחוב יפו 79.

      מחק
    2. תודה על התשובה המהירה

      מחק
  6. תודה רבה לך על ההדרכה המעולה - תפרתי ממנה סינר לבן ה-12 שלי, לשיעורי כלכלת בית, ויצא נהדר.

    השבמחק
  7. בשביל לייצר את הסינר יש צורך להשתמש עם מגהצים

    השבמחק

אשמח לשמוע את דעתכם :)